Helsinki jakoi aarteitaan lelulaisille



Yhteiskuntaopin 5.kurssin kohokohta osui keskiviikolle 13. marraskuuta, kun ryhmä vietti koko päivän opintomatkalla Helsingissä. Kurssin teemana on ”vaikutetaan yhdessä” ja sitä käytiin tarkastelemassa pääkaupungissa monelta eri kantilta.

Helsinki jakeli aarteitaan, kun opiskelijat pääsivät tutustumaan niin eduskuntataloon, nykytaiteen museo Kiasmaan sekä entiseen presidenttien virka-asuntoon Mäntyniemeen.

Matka alettiin jo 8.15 lukion pihasta tuttuun tapaan Mikkolan viininpunaisella bussilla. Heti alkumatkaan kurssin opettaja J.J. eli Johanna Järä iski pöytään tehtäväpaperin, jossa piti analysoida tiistaina nähtyä elokuvaa ”Rouva presidentti”. Silmät vielä ristissä ja kuulokkeet korvilla opiskelijat kävivät papereihin käsiksi, jotta nukkumaan ja korttia pelaamaan pääsisi mahdollisimman nopeasti.

Eduskuntatalon luokse saavuimme noin 15 yli 10, meitä oli kehotettu saapuman varttia ennen sovittua aikaa. No, eipä meitä otettukaan sisään kuin vasta puolelta, joten aikaa jäi sopivasti ryhmäkuvan ottoon talon portailta.

Tarkkojen turvatarkastusten jälkeen opas pyöritteli meitä ympäri taloa ja lopulta pidimme juttutuokion Kokoomuksen kansanedustajan Sofia Vikmanin kanssa istuntosalin lehtereillä. Koettuamme ison talon taian ja kysyttyämme asiantuntevia kysymyksiä siirryimme Mannerheimin tien toiselle puolen Kiasmaan.

Kiasmassa pääsimme ohjatulle kierrokselle, joka käsitti pääasiassa Mika Taanilan näyttelyn ”Aikakoneita”. Myös muutamaan muuhun näyttelyyn pääsimme kurkistamaan. Näyttely koostui paljolti filmatusta kuvasta ja oli hyvin mielenkiintoinen ja erilainen kokemus. Muutamien taideteosten sanomaa emme edes täysin ymmärtäneet, mistä sitten ikinä johtuukin.

Sen jälkeen oli kauan odotettu vapaa-aikaosuus. Noin 2,5 tuntia oli aikaa aiheuttaa yleistä hämmennystä ja yrittää esittäytyä eduksemme. Monilla aika meni syömiseen sekä shoppailuun, myös muutama kävi seuraamassa kello 14 alkanutta täysistuntoa Eduskuntatalolla.

Kaupungilla vietetyn ajan jälkeen bussi kuljetti meidät Tamminiemeen, joka tunnetaan etenkin presidentti Urho Kekkosen asuinpaikkana. Suurta ja vanhaa valkoista rakennusta ihmeteltiinkin yhdessä bussin ikkunoista, kun paikalle saavuimme.

Talossa teimme jo päivältä tutuksi käyneen tapaan opaskierroksen ylä- ja alakerrassa sekä pääsimme kurkistamaan Urkin kuuluisaan saunaan, jossa on monia suuria sopimuksia neuvoteltu.

Yleisesti matka osui kurssimme teemaan kuin nenä päähän. Eduskuntatalo on maamme vaikuttamisen keskus ja symboli, taidemuseossa tutustuimme tapaan vaikuttaa taiteella sekä loppuhuipennukseksi yhden maamme vaikutusvaltaisimman henkilön asuintalon tarkastelu.

Kotimatkalle lähdimme siis hyvillä mielin päivän antiin ja valmiina jälleen puurtamaan loput jäljellä olevat tunnit ennen koeviikkoa. Ainakin uskoisin näin. : )

Teksti: Antti Raunio

Kommentit

  1. Mukava teksti. Urho Kekkosen asuin- ja virka-asunto on nykyään museona ja tunnetaan nimellä Tamminiemi, Mäntyniemessä asustaa tämän hetken presidenttipari :)
    JJ

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman toiselta puolelta

Team Lelu armeijan leivissä

Lelun uuden oppilaskunnan hallituksen esittely