Rei-ma


Illan rauha on laskeutunut nauhakaupungin ylle. Laskevan auringon viimeiset säteet maalaavat taivaan rannan lohenpunaisella hehkulla. Muuten maisema on raukean sininen. Aika tuntuu pysähtyneen. On kuin ilmojen haltijalta olisi juuttunut kaukosäätimen nappi pohjaan.

Tiheäoksisen pihlajan oksilla istuu parinkymmenen yksilön parvi tilhiä. Ne nakertavat jäisiä marjoja pihin pihlajan oksistossa ja kiroavat kohtaloaan: ”Pitikin asettua Pohjolan kylmään kolkkaan!”.

Mutta mitä nyt? Parvi lehahtaa paniikinomaiseen räpiköivään lentoon. Mutkan takaa Rutaperäntien suunnasta pyyhältää esiin mustaakin mustempi hahmo. Ilmestys ei ole suuren suuri, mutta vinha vauhti saa tilhiparven tarkentamaan katseensa tummaan tulijaan. Onko se ihminen vai itse viitapiruko sieltä tulla porhaltaa?

Parven johtaja päästää nokastaan rauhoittavan rääkäisyn: ihminen on. Se on taas se Mäkinen. Johtaja-tilhi tarkentaa katseen kulkijan kasvoihin ja huomaa silmissä tutun kiillon. Tuo katse on jo vuosikymmenten ajan pakottanut paatuneimmankin moottorinrassaajan siirtämään ajatuksensa pytyn viilauksesta kolmannen asteen yhtälöihin.

Nyt on kuitenkin kyse jostain aivan muusta. Silmien kiillossa on toinen sävy ja tilhi tietää, mistä on kyse. Mäkinen jahtaa taas demoniaan. Demoni on johtaja-tilhenkin silmille näkymätön, mutta se tietää, että siinä se kirittäjä kulkee, Mäkisen edellä. Tilhi on nimittäin seurannut kyllin läheltä kuullakseen tarkoilla korvillaan Mäkisen huulilta karkaavan rytmikkään puuskahduksen: ”Rei-ma, Rei-ma, Rei-ma…”. Aina sen askeleen edellä, kuten Euroopan mestarin arvolle sopii.

Ps. eikö jutun juoni auennut? 16 opehuoneen tarmokasta Taunoa ja ahkeraa Ansaa ottaa osaa tiukkaan kisaan työpaikkojen mestaruudesta. Kisaa on käyty viikko ja joukkueella 180 tunnin edestä hikipisaroita vuodatettu, mutta tämä on vasta alkua. Hopee on häpee, going for the gold!
Kampanjasta lisätietoa täältä:


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman toiselta puolelta

Team Lelu armeijan leivissä

Lelun uuden oppilaskunnan hallituksen esittely