Lelun esittelyilta 15.01.2013


Jokavuotinen Lempäälän lukion esittelytilaisuus yhdeksäsluokkalaisille ja heidän vanhemmilleen houkutteli tänäkin vuonna paikalle runsaslukuisesti kiinnostuneita. Vaikkakaan sali ei täyttynyt aivan edellisvuoden malliin, yleisöä kertyi silti kuuntelemaan koulun bändin varmaotteista avausta ja apulaisrehtori Hannu Tiensuun puhetta lukion käytännöistä sekä kurssivalinnoista. Yleisten asioiden lopuksi yleisö sai nauttia pienestä palasta koulun vanhojentanssikurssia, joka muun muassa on yksi lelun suosituimmista kursseista.

Yhteinen salitilaisuus jatkui kierroksella koulun opetustiloissa. Vanhaan malliin luokkahuoneissa pääsi tutustumaan kyseisen aineen oppikirjoihin ja kyselemään tarkempaa tietoa opettajilta aineesta ja kurssivalinnoista. Eniten etenkin vanhempia puoleensa veti Tiensuun puheessakin paljon esillä ollut läppärihanke. Matematiikan opettajat vastailivat kiivaaseen tahtiin läppäreihin kohdistuviin kysymyksiin.

Matematiikan sekä tieto- ja mediatekniikan opettajat Birgit Mäkinen ja Mika Setälä.


Kuten eräs opettaja sanoi, ensimmäistä kertaa jokin muu kiinnosti vanhempia koulussa enemmän kuin kahvi, vaikkakin kierrostensa päätteeksi suurin osa pistäytyikin Nikon, Akselin ja Akun järjestämän kahvipöydän luona.



Perinteisesti äidinkielen ja kielten luokissa pääsi tutustumaan oppikirjoihin, kemian luokan valkokankaalla pyöri molekyylimallinnus ja fysiikanluokassa pääsi tutustumaan laskutehtäviin sekä laboratorioon. Kuvataiteen luokassa vierailijat pääsivät näkemään sekä valmiita taideteoksia, että oppilaita keskeneräisten töiden parissa, kuten alemmista kuvista on havaittavissa. Myös uskonnon ja filosofian luokka keräsi aiheesta kiinnostuneita tutustumaan menneiden vuosien ylioppilaskokeisiin ja kolmannen vuoden opiskelijan, Juho Päivärinnan  filosifia-aiheiseen kirjakokoelmaan, sekä kokemuksiin oppitunneilta. 

Vierailijoita kiinnosti kurssivalinnoiden lisäksi kurssimateriaali.
Vappu Joenperä savityötä tekemässä.




Myös koulun kansainväliseen toimintaan ja koulun matkoihin pääsi tutustumaan valkokankaalla olleiden kuvien ja matkoilla käyneiden opiskelijoiden kautta. Aiheen tiimoilta esitettiinkin useita kysymyksiä.


Aleksi Virtanen, abiturientti

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman toiselta puolelta

Team Lelu armeijan leivissä

Lelun uuden oppilaskunnan hallituksen esittely