Ylioppilaan puhe 31.5.2014


Hyvä juhlayleisö,

Meillä täällä LeLussa on ylioppilaskirjoituksia silloin tällöin leikillisesti kutsuttu “YO-kisoiksi”. Tässähän oli juuri hiljattain jääkiekon MM-kisat, ja vaikka niiden lopputuloksesta voidaan olla montaa mieltä, mieleen kuitenkin juolahti yhteys “YO-kisojen” ja MM-kisojen välille. Meillä uusilla ylioppilaillahan on tässä juuri loppuottelu päättynyt ja takana on lukion kolme työntäyteistä erää.

Ensimmäisessä erässä peli lähti vähän hitaasti käyntiin, oli vieras halli ja paljon uusia ketjukavereita. Me pelattiin liikaa kaverin peliä ja sorruttiin ottamaan liikaa jäähyjä. Kaverilta tuli siinä pieni myrskyvaroitus, mutta valmennustiimi teki todella hyvää työtä ja saatiin paketti kasaan siinä ensimmäisen erän lopuilla.

Toiseen erään lähdettiin hyvällä kynällä liikkeelle. Toki, muutama laukaus kilahti tolppaan, pari mailaakin katkesi ja kiekko lensi välillä katsomonkin puolelle, mutta me alettiin panostaa siihen meidän omaan tiedolliseen peliin, ja tulosta alkoi syntyä. Yksilöistä alkoi muodostua ketjuja, ja ketjuista alkoi muodostua yhtenäinen joukkue.

Kolmas erä, ratkaisun hetket alkoivat olla käsillä. Etukäteen oli paljon spekulointia tuomarilinjasta, ja kaveri alkoi painaa toden teolla päälle. Välillä tuli kovaakin taklausta, mutta ne kestettiin. Siinä ennen ratkaisun hetkiä erän lopuilla otettiin vielä vähän aikalisää ja kerrattiin valmennusjohdon kanssa viivelähdön saloja. Ja vielä juuri ennen päätössummeria jouduttiin maalituomarin linjausta odottamaan kyllä melkoisen pitkään. Mutta kun lopulta tulokset tulivat, se oli meidän joukkue, joka voitti mestaruuden.

Nyt me olemme tässä jo pikku hiljaa aloittelemassa kauden jälkeistä “off-seasonia”, ja on kyllä pakko sanoa, että valmennusjohto on tehnyt erinomaista työtä meidän joukkueemme eteen ja hallin henkilökunta on pitänyt jään erinomaisessa kunnossa meitä varten. Ja vaikka nyt tämä meidän mestaruusjoukkueemme on lähdössä isompiin liigoihin, niin meidän koulumme “General Manager” Erkki on kyllä pitänyt huolta, että juniorityöhän on panostettu, ja käsittääkseni uutta halliakin ollaan jo suunnittelemassa. Tässä on paljon muita hyviä joukkueita lähialueella, mutta seurajohto on kyllä ollut hyvin hereillä varaustilaisuuksissa, ja ensi vuodelle sieltä on tulossa erinomainen joukkue.

Mutta mikä tärkeintä, meillä on ollut aivan mahtavat fanit ja tukijoukot siellä kotona. Tiedän tukenne on ollut ehdottoman tärkeää, ja sitä tullaan tarvitsemaan jatkossakin. Nyt rankan kauden jälkeen, on meidän aikamme rentoutua ja pitää hauskaa. Vaikka ensi kaudella on tiedossa uusia haasteita, niin ny rillataan.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Nyt Poika saunoo voitolla yöhön. Hyvää kesää kaikille!

 
Arttu Halonen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman toiselta puolelta

Team Lelu armeijan leivissä

Lelun uuden oppilaskunnan hallituksen esittely